Velbloudí čokoláda mléčná 50%

Kód: 1252
Neohodnoceno
Značka: Lidka
200 Kč 173,91 Kč bez DPH
Vyprodáno

Unikátní mléčná čokoláda, vyrobená výhradně z velbloudího mléka. Čokoláda, kterou jste 100% ještě neochutnali! Čokoláda je krásně jemná, s tóny karamelu.

Věděli jste, že velbloudí mléko je mnohem zdravější, než mléko kravské? Obsahuje výrazně méně tuku, výrazně více vitamínu C a kalcia.  Na rozdíl od bučící a mečící konkurence neobsahuje kasein ani beta-laktoglobulin, takže je výrazně lepší pro alergiky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Unikátní mléčná čokoláda, vyrobená výhradně z velbloudího mléka. Čokoláda, kterou jste 100% ještě neochutnali! Čokoláda je krásně jemná, s tóny karamelu.

Věděli jste, že velbloudí mléko je mnohem zdravější, než mléko kravské? Obsahuje výrazně méně tuku, výrazně více vitamínu C a kalcia.  Na rozdíl od bučící a mečící konkurence neobsahuje kasein ani beta-laktoglobulin, takže je výrazně lepší pro alergiky.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, sušené velbloudí mléko, třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny min. 50 %.

Hmotnost: 45 g

Ve výrobě zpracováváme ořechy a mléko.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Jsme malá rodinná kutnohorská manufaktura, milovníci čokolády a historie.

Na jaře 2016 jsme založili nejmenší muzeum čokolády na světě věnované čokoládě Lidka. Ta patřila za první republiky k těm nejlepším na světě. V létě 2018 (100 let od založení a 60 let od uzavření kutnohorské továrny na čokoládu) jsme výrobu bean-to-bar čokolády v Kutné Hoře znovu obnovili. Dnes už Lidku nevyrábíme ve velké továrně s 500 zaměstnanci, ale v malé manufaktuře. Čokolády děláme ručně s láskou od kakaového bobu až po tabulku. Používáme postupy, které se pro výrobu používaly v Kutné Hoře už před 100 lety, obnovujeme již zapomenuté kutnohorské receptury a vymýšlíme nové, abychom potěšili i ty největší mlsouny. Používáme prvotřídní a čerstvé suroviny, výběrové kakaové boby kupujeme od farmářů převážně z Ekvádoru, Dominikánské republiky a Belize za férové ceny. Lidku prostě musíte ochutnat!

V muzeu i na e-shopu ale najdete také naše oblíbené bean to bar čokolády jiných českých výrobců. Všechny jsme s láskou přechutnali a ručíme tak osobně za jejich vysokou kvalitu a skvělou chuť.

Čokolády pro Vás s láskou vyrábí:

Lada a Pavel

LADA je iniciátorem celého projektu. Původně vystudovaný divadelní historik, dnes vymýšlí nové receptury, její chlupatý jazyk je postrachem všech kuchařů. Osobně vybírá kakaové boby, ladí receptury a temperuje čokolády. Pořád přichází s novými nápady, které za ní většinou dotahuje Pavel.

PAVEL je vystudovaný ekonom, takže na rozdíl od Lady umí vždy vše dobře spočítat (jen díky němu má čokoláda přesně tolik procent kolik má mít), je vrchní třídič kakaových bobů a leštič forem. Věčný plnič našich melangerů a milovník kvalitních rumů.