Tata Duende tmavá čokoláda 70%

Kód: 1261
Neohodnoceno
Značka: Lidka
125 Kč 108,70 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

Jedinečná kombinace svěží a podmanivé chuti! Tmavá jedno plantážní čokoláda z kakaových bobů z Belize z oblasti Maya Mountain. Velmi jemná, klouzavá konzistence s lehkými tóny medu, banánů a rozinek. Jedná se většinou o kakaovníky odrůdy Amelonado a různé hybridy amazonských foraster, které rostou pod banánovníky a ovocnými stromy a berou si z nich svou intenzivní chuť. Kakaové boby se suší na slunci a centrálně fermentují. V r. 2019 získaly tyto kakaové boby ocenění Cocoa of Excellence. Řadí se tak k nejlepším kakaovým bobům světa. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jedinečná kombinace svěží a podmanivé chuti! Tmavá jedno plantážní čokoláda z kakaových bobů z Belize z oblasti Maya Mountain. Velmi jemná, klouzavá konzistence s lehkými tóny medu, banánů a rozinek. Jedná se většinou o kakaovníky odrůdy Amelonado a různé hybridy amazonských foraster, které rostou pod banánovníky a ovocnými stromy a berou si z nich svou intenzivní chuť. Kakaové boby se suší na slunci a centrálně fermentují. V r. 2019 získaly tyto kakaové boby ocenění Cocoa of Excellence. Řadí se tak k nejlepším kakaovým bobům světa. 

Čokoláda se jmenuje podle bájné bytosti žijící v Belize - Tata Duende - ducha zvěře a jungle. V oblasti Maya Mountain se mu říká i Nukuch Tat a je neodmyslitelnou částí místního folkloru.  Tata Duende krom ochrany jungle v Belize slouží na strašení dětí, aby nechodily hlouběji do jungle. Tata Duende by je mohl zatáhnout hluboko do lesů...jediné co na něj pomáhá je schovat palce....jinak se už domů nedostanete. Legendární obal navrhl Martin Zemanský.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, kakové máslo. Obsah kakaové sušiny min. 70 %.
Hmotnost: 45 g

Ve výrobě zpracováváme ořechy a mléko.

Doplňkové parametry

Kategorie: Lidka
Hmotnost: 0.045 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Jsme malá rodinná kutnohorská manufaktura, milovníci čokolády a historie.

Na jaře 2016 jsme založili nejmenší muzeum čokolády na světě věnované čokoládě Lidka. Ta patřila za první republiky k těm nejlepším na světě. V létě 2018 (100 let od založení a 60 let od uzavření kutnohorské továrny na čokoládu) jsme výrobu bean-to-bar čokolády v Kutné Hoře znovu obnovili. Dnes už Lidku nevyrábíme ve velké továrně s 500 zaměstnanci, ale v malé manufaktuře. Čokolády děláme ručně s láskou od kakaového bobu až po tabulku. Používáme postupy, které se pro výrobu používaly v Kutné Hoře už před 100 lety, obnovujeme již zapomenuté kutnohorské receptury a vymýšlíme nové, abychom potěšili i ty největší mlsouny. Používáme prvotřídní a čerstvé suroviny, výběrové kakaové boby kupujeme od farmářů převážně z Ekvádoru, Dominikánské republiky a Belize za férové ceny. Lidku prostě musíte ochutnat!

V muzeu i na e-shopu ale najdete také naše oblíbené bean to bar čokolády jiných českých výrobců. Všechny jsme s láskou přechutnali a ručíme tak osobně za jejich vysokou kvalitu a skvělou chuť.

Čokolády pro Vás s láskou vyrábí:

Lada a Pavel

LADA je iniciátorem celého projektu. Původně vystudovaný divadelní historik, dnes vymýšlí nové receptury, její chlupatý jazyk je postrachem všech kuchařů. Osobně vybírá kakaové boby, ladí receptury a temperuje čokolády. Pořád přichází s novými nápady, které za ní většinou dotahuje Pavel.

PAVEL je vystudovaný ekonom, takže na rozdíl od Lady umí vždy vše dobře spočítat (jen díky němu má čokoláda přesně tolik procent kolik má mít), je vrchní třídič kakaových bobů a leštič forem. Věčný plnič našich melangerů a milovník kvalitních rumů.